Strict Standards: Non-static method YOOTools::getInstance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yoolayout.php on line 12

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 29

Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 151

Strict Standards: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/includes/application.php on line 536

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 151
Oost Friesland - Duitsland 2019

PROGRAMMA

Rhododendron tuinen - Oost Friesland – Duitsland

Van dinsdag 4 juni t/m zaterdag 8 juni 2019

TUINPROGRAMMA : WANDELTUIN
REISPROGRAMMA : SCOT REIZEN


REISPROGRAMMA

Dit jaar gaan wij naar het Duits gedeelte van Friesland, Ostfriesland. Daar bevinden zich een enkele van de meest toonaangevende rhododendron tuinen van Europa en begin juni pronken ze het mooist. Tevens bezoeken wij de Hanzestad Bremen en het museum dorp Cloppenburg. Deze Duitse regio ligt wat verscholen achter het Nederlandse Friesland en is onze ontdekking zeker waard.


Dinsdag 4 juni

Vertrek om 7u stipt aan de achterzijde van de parking bij de INNO te Schoten. Onderweg naar Oost-Friesland maken wij een halte voor het Arboretum Poortbulten in Nederland. Hier hebben wij een gemeenschappelijke lunch in de schenkerij.

  

Daarna steken we de grens over voor het museumdorp Cloppenburg, met een vrij bezoek aan de prachtige woningen en tuintjes.

Wij logeren 4 nachten in het hotel Weiting te Oldenburg, vlakbij het oude stadscentrum van de stad. Wij dineren hier iedere avond gezamenlijk.

 

Woensdag 5 juni

’s Morgens gaan wij op bezoek in het Schlosspark Lutetsburg. In 1790 begon hier de aanleg van een Engelse landschapstuin. Over de jaren groeide die uit tot een park met vele atmosferen. Wij schuiven hier aan tafel voor de gezamenlijke lunch.

Na de middag bezoeken wij het rhododendron park Hobbie in Westerstede. In dit familiedomein van 70 ha groot zijn uitzonderlijk veel selecties samen gebracht. De eerste rhodo’s zijn aangeplant vanaf 1928 dus meer dan 80 jaar oud en tot 7 meter hoog. De hele namiddag kunnen we genieten van het park in volle bloei.

 

Donderdag 6 juni

Vandaag rijden wij naar de Hanzestad Bremen aan de Weser, waar wij eerst een wandeling maken met een stadsgids. Daarna is er mogelijkheid tot lunchen in het hartje van de havenstad.

  

’s Namiddags wacht ons een gids in het historische Rhododendron Park Bremen. Dit publieke park is altijd een bezoek waard, maar begin juni zijn de rhodo’s de echte sterren van het park.

 

Vrijdag 7 juni

Vandaag reizen wij in de voormiddag naar Bad Zwichenhahn voor een bezoek aan het Park der Garten, waar er een 40-tal thematuinen zijn aangelegd, die alle perfect zijn onderhouden. Na dit tuinfestijn hebben wij hier samen de lunch.

  

In de namiddag gaan wij eerst op bezoek in de romantische privétuin van Anke zu Jedelloh. Daarna bezoeken wij het Rhododendronpark Gristede van de boomkwekerij Bruns.

  

Zaterdag 8 juni

Na ons ontbijt in Oldenburg keren wij huiswaarts en brengen op de terugweg een bezoek aan Paleis het Loo in Apeldoorn. Daar hebben wij eerst een gezamenlijke lunch en dan alle tijd voor een bezoek aan het koninklijk kasteel en zijn barokke tuinen, onlangs minutieus gerenoveerd in hun oorspronkelijke sier. Wij arriveren tegen 18u30 in Schoten.

  

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deelname tuinreis per persoon in tweepersoonskamer : 810,00 €
Met toeslag voor eenpersoonskamer : 926,00 €
Voorschot ter bevestiging te betalen aan het reisbureau : 200,00 €

 

Inbegrepen :       

  • Vervoer per autocar
  • 4 overnachtingen Hotel Wieting te Oldenburg
  • Inkom tuinen en kastelen
  • Gezamenlijke lunches (uitgezonderd donderdag)
  • Avondeten in groep
  • Stadsgids Bremen + gids Rhododendronpark Bremen

Niet inbegrepen : 

  • Reis- en annulatieverzekering

Inschrijving en reisinformatie :

Reisbureau SCOT-REIZEN (lic nr 1349)
T. Van Cauwenberhgslei 83 – 2900 Schoten
Tel : 03/658.39.05 – Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bankrekening nr. BE05 4163 0769 2175

 

Tuinprogramma : 
Wandeltuin – Gert Dessoy
Alice Nahonlei 45 – 2900 Schoten
Mobile : 04/77.51.48.92 – Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.wandeltuin.be