Strict Standards: Non-static method YOOTools::getInstance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yoolayout.php on line 12

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 29

Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 151

Strict Standards: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/includes/application.php on line 536

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 151
Frankfurt 2014

PROGRAMMA

FRANKFURT 2014

Vrijdag 5 september tot maandag 8 september

TUINPROGRAMMA : WANDELTUIN
REISPROGRAMMA : SCOT REIZEN

REISPROGRAMMA

Vrijdag 5 september

Wij vertrekken om 7 uur op de parking aan de achterzijde van de Carrefour te Schoten. Onze bus staat klaar ter hoogte van de inkom naar de Inno. Om 10u00 zijn wij in de Duitse Eifel voor ons bezoek aan een uitzonderlijk bouwwerk. Wij bezoeken met een gids de Bruder-Klaus-Feldkapelle van de Zwitserse architect Peter Zumthor. Daarna hebben wij een gezamenlijke lunch in een gasthof iets verder op.

Na ons middagmaal rijden wij door richting Frankfurt. Wij bezoeken onderweg nog de kleine, zeer sfeervolle ingerichte, privaat tuin van de familie Menzel in de Pfalz.
Ons hotel, het miramar-hotel, ligt zeer centraal in de stad Frankfurt. Het is langs de ene kant geleden op nog geen 200 meter van de Dom en aan de andere zijde op geen 300 meter verwijderd van het biltse shopping cetrum ‘My Zeil’. ’s Avonds gaan wij met onze groep steeds eten in een typische Duitse herberg, in de nabijheid van het historische centrum. De eerste avond eten wij in restaurant ‘zum Storch’ nabij de Frankfurter Dom.

Zaterdag 6 september

  

Na ons gezamenlijk ontbijt vertrekken wij naar de Schlossgarten van Schwetzingen. Dit barok park en gebouwen zijn prachtig onderhouden. Wij nemen dan ook ruim de tijd om hier rond te wandelen. Op het sfeervolle plein voor het Schloss Schetzingen bevinden zich meerdere eetgelegenheden. Daar kunnen wij om nog even nagenieten van het geheel.

 Daarna rijden wij door naar het iets verder gelegen Huben tuincentrum waar even tussen de tuinplanten en andere tuinartikelen doorlopen. Wij bekijken hier ook even de intieme Japanse tuin. Daarna gaan we op bezoek in een van de meest toonaangevende tuinen van de laatste jaren : Schau- und Sichtungsgarten Hermannshof. De hele hype van ‘German Style’, ‘Dutch Wave’ en/of prairie-beplantingen is hier ontstaan.
Na onze terugrit naar Frankfurt eten wij ’s avonds nabij de oude markt in het restaurant Steinernes Haus. 

Zondag 7 september

Vandaag blijven wij in de stad om een aantal projecten te bezoeken. Na ons ontbijt gaan wij eerst naar de Palmgarten. Hier zijn ondermeer een hedendaags serrecomplex met vele exotische beplantingen en een mooie rozentuin in een landschappelijk park te bewonderen.
Daarna is er mogelijkheid voor een vrije lunch in de stad of een bezoekje aan een van de wijnstandjes, die naar aanleiding van de jaarlijkse wijnfeesten, gedurende de eerste week van september in de stad staan opgesteld.
Vervolgens bezoeken wij met een gids de oude stad en wij eindigen deze dag met een bezoek aan een van de vele musea op de museumoever aan de overzijde van de rivier de Main. Wij gaan naar het gerenoveerde Städel museum met zijn nieuwe daktuin.
’s Avonds eten wij terug in het restaurant Zum Storch. 

Maandag 8 september

Na het ontbijt verlaten wij definitief ons hotel en rijden we richting Wiesbaden, de hoofdstad van de deelstaat Hessen. Hier bezoeken wij het herdenkingsmonument dat staat op de plaats van de voormalige synagoge. Dit monument herdenkt de vervolging van de vermoorde joden in deze stad. Na deze korte stop rijden wij naar de andere Rijn oever naar de stad Mainz, hoofdstad van de deelstad Rheinland-Pfalz. Hier bezoeken wij met een gids de Neue Synagoge, een mooi hedendaags bouwwerk. Er is hier ook tijd om de stad even te verkennen en te lunchen. In de namiddag stoppen wij voor een bezoek aan de tuinterrassen te Koblenz. Wij wandelen hier langsheen de Rijn tot aan de samenvloeiing met de Moesel. Dan rest ons enkel nog de terugreis naar Schoten waar wij tegen 21 uur ’s avonds worden verwacht. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deelname per persoon = 485,00 €
Met toeslag voor éénpersoonskamer = 604,00 €
Voorschot te betalen aan reisbureau = 150,00 €

Inbegrepen :

 • Vervoer per autocar
 • 3 overnachtingen op basis van kamer met ontbijt in het miramar hotel - Frankfurt
 • 3 avondmalen in de verschillende restaurants te Frankfurt centrum (www.zumstorch.de en www.steinernes-haus.de)
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Middaglunch de eerste dag
   

niet inbegrepen :

 • Inkomgelden tuinen en museum
 • Lokale gidsen
 • Middageten en persoonlijke uitgaven
   

verdere reisinformatie reisbureau SCOT-REIZEN, Schoten (lic. Nr. A1349)
en inschrijving : T. Van Cauwenberhgslei 83
2900 Schoten
Tel. : 03/658.39.05
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bankrekening nr. BE05 4163 0769 2175

Tuinprogramma : WANDELTUIN - Gert Dessoy
Alice Nahonlei 45
2900 Schoten
Tel. : 03/685.00.79
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.wandeltuin.be

Download hier uw inschrijvingsformulier