Strict Standards: Non-static method YOOTools::getInstance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yoolayout.php on line 12

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 29

Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 151

Strict Standards: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/includes/application.php on line 536

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 151
Devon 2017

PROGRAMMA

Devon 2017

Dinsdag 5 september tot zaterdag 9 september 2017 

TUINPROGRAMMA : DE WANDELTUIN
REISPROGRAMMA : SCOT REIZEN

REISPROGRAMMA

Dinsdag 5 september

Vorig jaar organiseerde ik voor de Belgische Dendrologische vereniging een studiereis naar Exeter/Devon en heb daar zoveel goede contacten aan over gehouden, dat ik die jullie niet wil onthouden. Vandaar dat Devon ons reisdoel wordt voor dit jaar.
's Morgens om 6 uur vertrekken we aan de achterzijde van de Carrefour te Schoten ter hoogte van de INNO, waar onze touringbus staat te wachten. We rijden naar de ferryterminal in Calais voor de transfer naar Dover. Op de boot is er mogelijkheid tot ontbijt.

 

 Als eerste bezoeken we Longstock Park water garden, een romantische tuin met vele waterlelies. Op de farmshop verorberen we een groepslunch. Daarna rijden wij door naar Exeter, hoofdstad van het graafschap Devon/Devonshire, waar wij logeren in het Mercure Southgate Hotel.

Woensdag 6 september

Vandaag doen wij het rustig aan, na de lange rit van gisteren. Wij beginnen de dag in een prachtig oud park: Bicton Park. Hier valt voor iedereen wel iets te ontdekken, maar het absolute pronkstuk is de originele palmenserre uit 1830. We hebben in een van de oude serres een gemeenschappelijke lunch Wij wandelen ook door de oprijlaan met Araucaria’s van de daarnaast gelegen school.
Na de lunch kuieren wij iets verder, op geen 500 meter, langs het strand, vooraleer wij terugkeren naar Exeter. 
 


Wij krijgen daar een stadsbezoek, met ook een rondleiding in de prachtige gotische kathedraal van Exeter, mooi gelegen op de Cathedral Green, vlak bij ons hotel. De liefhebbers kunnen op het einde mee naar boven klimmen in de klokkentoren. Daarna rest er tijd om de stad te verkennen. (Ja, er is een Marks & Spencer.)


Donderdag 7 september

Op donderdagvoormiddag gaan wij bij de noordkust van Devon op wandel in een prachtig gelegen, private tuin (12 ha) : Marwood Hill. De tuin ligt in een eigen vallei met meerdere vijvers. Daar rond staan vele aanplantingen, die het geheel een sfeervol en persoonlijk cachet geven. Er is in de woning een warme groepslunch voorzien. Een tuin om moeilijk afscheid van te nemen.

 

 

In de namiddag bezoeken wij de tuinen en het huis van Arlington Court. Dit landhuis ligt in een informeel landschap en bezit een mooie moestuin. Bovendien kunnen de liefhebbers een Afternoon tea nuttigen in het Victoriaanse interieur.

 


Vrijdag 8 september

Wij verlaten deze ochtend het hotel te Exeter met onze bagage, want wij slapen vanavond in ons hotel te Swindon. Deze switch biedt ons de gelegenheid om vandaag op te schuiven richting ferry, waardoor we morgen de lange busuren op de terugweg kunnen inhalen.
 

 

 

 

Net ten noorden van Exeter ligt het landgoed van Killerton. Dit uitgestrekte landgoed, met zijn 3000 ha, is in het bezit van de National Trust. Het huis is sfeervol ingericht. De tuinen liggen op een helling en bieden een prachtig uitzicht op de rood-bruine akkerlanden van de streek. Er staan mooie, dikke bomen op het landgoed, die ik jullie zeker wil tonen. Daarna heeft iedereen de vrijheid om in een van de drie eetgelegenheden te lunchen.

In de namiddag rijden wij verder richting London en bezoeken een van de mooiste oude manor houses van Engeland. De tuin van Cothay Manor is opgebouwd uit verschillende tuinkamers, waarvan de aanleg terug gaat tot het begin van de 20ste eeuw, toen ook Sissinghurst en Hidcote Manor vorm kregen. De tuin ligt wat verloren in het verre binnenland en is daardoor minder gekend, maar hij is van dezelfde topklasse als de bekende stijliconen uit de zelfde tijdsperiode.
Wij overnachten dan in ons nieuwe hotel in Swindon.

Zaterdag 9 september

In de voormiddag rijden wij tot vlak voor Londen, waar wij op bezoek gaan in de vermaarde Wisley Gardens van de Royal Horticultural Society. De RHS telt meer dan 400.000 leden, en hun tuinen van Wisley zijn tot in de puntjes onderhouden. Hier is mogelijkheid om individueel te lunchen.
In de namiddag rijden wij door naar Dover voor onze ferry en de terugrit naar Schoten.
 

 

 kurkeik - Killerton kurkeik - Killerton

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deelname tuinreis per persoon in tweepersoonskamer : 896,00 €
Met toeslag voor eenpersoonskamer : 1.073,00 €
Voorschot te betalen aan het reisbureau als inschrijving : 150,00 €
(saldo te voldoen tegen 1 augustus)

Inbegrepen : - vervoer per autocar + overzet per ferry
   - 3 overnachtingen in Mercure Rougemont hotel te Exeter
   - 1 overnachting in De Vere Alexandra House te Swindon
   - inkomgelden tuinen, en stadsgids Exeter
   - 3 groepslunches in de volgende tuinen :
- dinsdag : Longstock park,
- woensdag : Bicton park,
- donderdag : Marwood Hill.

Niet inbegrepen : - reis- en annulatieverzekering
- middag eten op vrijdag en zaterdag.

Inschrijving en reisinformatie:
Reisbureau SCOT-REIZEN (lic. Nr. A1349)
T. Van Cauwenberhgslei 83
2900 Schoten
Tel. : 03/658.39.05
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bankrekening nr. BE05 4163 0769 2175

Tuinprogramma : DE WANDELTUIN - Gert Dessoy
Alice Nahonlei 45
2900 Schoten
Tel. : 03/685.00.79
Gsm: +32 477 514 892
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.wandeltuin.be