Strict Standards: Non-static method YOOTools::getInstance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yoolayout.php on line 12

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 29

Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 151

Strict Standards: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/includes/application.php on line 536

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 151
Cotswolds 2020

PROGRAMMA

TUINEN VAN DE COTSWOLDS

Van donderdag 24 september t/m maandag 28 september 2020

TUINPROGRAMMA: WANDELTUIN
REISORGANISATIE: REISBUREAU GLOBE

REISPROGRAMMA

Na 10 jaar keren wij terug naar de Cotswolds met zijn pittoreske dorpjes en zijn glooiend landschap. Er zijn nog zoveel tuinen die wij nog niet bezocht hebben en er zijn ook enkele prachtige tuinen die een nieuw bezoek zeker waard zijn.
Wij gaan dit keer een beetje later in het jaar op stap zodat wij de tuinen in alle rust kunnen bekijken.

 

Donderdag 24 september

Vertrek om 6u00 ’s morgens om de drukte op de Antwerpse ring, richting Eurotunnel te Calais, voor te zijn.
In de voormiddag bezoeken wij Lullingtone Castle and the Worldgarden in het graafschap Kent. Hier krijgen wij een rondleiding in de tuin, het huis en de kerk. Daarna lunchen wij hier samen.

 

Nadien rijden wij verder naar Swindon. In de late namiddag bezoeken we er de ommuurde tuin van Lydiard mét afternoon tea.
Van hieruit is het nog maar een klein uurtje naar ons hotel in Gloucester. Hier nemen wij elke dag ons gezamenlijk avondmaal.

 

Vrijdag 25 september

In de voormiddag staat een bijzondere tuin op het programma die in ontworpen is door Humprey Repton: Sezincote. 
Het architecturale pronkstuk is echter het landhuis in Moghul stijl. Wij worden hier door een gids rondgeleid.

Aan de overkant van de straat ligt het Batsford Arboretum. Hier is mogelijkheid om te lunchen en het park te bezoeken. In de namiddag bezoeken we het huis en de tuin van Snowshill Manor. Dit gebouw uit de 17de eeuw is prachtig gelegen. De tuin is in de Arts and Crafts stijl van begin vorige eeuw aangelegd, met verschillende tuinkamers. 

 

Zaterdag 26 september

’s Morgens bezoeken wij een van de toptuinen van de Cotswolds met zicht op de Golden Valley: Miserden. Deze tuin hebben wij in 1998 tijdens onze eerste tuinreis ook bezocht. Het werd dus hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking.De aanleg van deze tuin gaat terug tot de 17de eeuw. Op dit prachtig landgoed hebben wij ook onze gezamenlijke lunch.
Daarna maken wij even tijd vrij om het historische stadje Cirencester te verkennen.
In de namiddag bezoeken wij nog Cerney House. Deze tuin baadt in rust met veel kleur en vele interessante aanplantingen. Het geheel is omgeven door grote beukenbomen. Ook hier krijgen wij thee in de tuin.

 

Zondag 27 september

Aan de overkant van de rivier, gezien vanuit de Cotswolds, liggen de Malvern Hills. Even mooi en zeker een bezoek waard. In de voormiddag bezoeken we de tuin van Little Malvern Court & Gardens.


 

Daarna rijden wij meer noordelijk en gaan op bezoek in de historisch stad Worcester. Hier is mogelijkheid om vrij te lunchen in de stad en om de grootse gotische kathedraal te bezoeken.

In de namiddag gaan wij dan op bezoek in de tuin van Kiftsgate Court Gardens. Drie generaties tuinvrouwen hebben dit uniek geheel vorm gegeven. Deze tuin staat al heel lang op mijn persoonlijk verlanglijstje.

 

Maandag 28 september

Vandaag moeten wij spijtig genoeg al ons gerief weer inpakken en na een laatste ontbijt rijden wij terug naar huis. In de late voormiddag bezoeken wij nog wel de tuinen van Englefield Estate met een parkachtig landschap, gemaakte natuur met prachtige bomen en bloemenborders.
Wij gebruiken hier onze laatste gemeenschappelijke lunch en rijden daarna door naar Folkestone voor onze transfer naar het vaste land.
Wij zijn tegen tienen ’s avonds terug in Schoten.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deelname per persoon in een tweepersoonskamer: € 915,00
Eenpersoonskamer: € 1.155,00
Voorschot ter bevestiging te betalen aan de reisorganisatie: € 250,00

Inbegrepen: Vervoer per autocar + Eurotunnel
Vier overnachtingen in het Jurys Inn Cheltenham
Inkomgelden tuinen + lunches + afternoon teas
Avondeten en ontbijt in groep
Annulatieverzekering

Niet inbegrepen: Persoonlijke uitgaven
Middageten op vrijdag en zondag

Reisorganisatie:

Reisbureau Globe cvba
Pastorijstraat 20
2830 Willebroek
Tel: 03/237.73.59
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijving:

Inschrijving gebeurt door betaling van het voorschot van € 250 op het volgende KBC-bankrekening nummer: BE43 4033 1145 0101.

Gelieve volgende gegevens door te geven aan het reisbureau:
- Naam en voornaam
- Kamer te delen met <naam reisgenoot>
- Adres + Telefoonnummer

Tuinprogramma en reisbegeleiding:

Wandeltuin – Gert Dessoy
Alice Nahonlei 45
2900 Schoten
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mobile: 0477.51.48.92
www.wandeltuin.be

 
Englefield Estate