Strict Standards: Non-static method YOOTools::getInstance() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yoolayout.php on line 12

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 29

Strict Standards: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 151

Strict Standards: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/dewandel/public_html/includes/application.php on line 536

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/dewandel/public_html/templates/wandeltuin/lib/php/yootools.php on line 151
Cambridge 2013

PROGRAMMA

Cambridge 2013

TUINPROGRAMMA : WANDELTUIN
REISPROGRAMMA : SCOT REIZEN

REISPROGRAMMA

Donderdag 4 juli

Wij vertrekken om 6u00 ’s morgens aan de Carrefour te Schoten, Horstebaan, parking achterzijde, vlak bij de P+R van de Keizershoek, Bredabaan, Merksem. Na onze aankomst te Calais nemen wij de P&O ferry naar Dover. Op de ferry zijn er voldoende ontbijtmogelijkheden. In de late voormiddag rijden wij door tot aan het landgoed van Hatfield House voor een tuinbezoek.

Hatfield House
Dit immense landgoed heeft een zeer lange geschiedenis. Het meest merkwaardige is misschien wel dat de toekomstige koningin Elizabeth I hier heeft vernomen dat zij de volgende troonopvolger was. Mooie vormtuinen, bloementuinen en wandeltuinen en een schitterend decor van landschap en landhuis. Liefhebbers kunnen tevens het interieur van dit landhuis bewonderen.

 

Na dit tuinbezoek rijden wij door naar Cambridge waar wij voor de komende 4 nachten onze intrek nemen in het Cambridge City Hotel, pal in het centrum op nog geen 200 meter lopen van bv. King’s College. De ideale locatie om de stad te verkennen de komende dagen.

Vrijdag 5 juli

Vandaag gaan wij op verkenning in het graafschap Suffolk voor enkele sfeervolle privaat tuinen.

Fullers Mill Garden
Als eerste bezoeken wij de privaat tuin van Fullers Mill. Hier heeft Bernard Tickner, sinds 1958, van een wild stuk moerasgrond, een prachtige woodland garden gemaak,t met sfeervolle plantencombinaties en vele soorten vaste planten. Wij worden rondgeleid door de huidige tuinvrouw en bewonderen de mooie bloemenborders. Als afsluiter hebben wij in deze tuin ook nog koffie en gebak.

Daarna rijden wij door naar het nabij gelegen oude marktplaatsje Bury St Edmunds waar wij genoeg tijd hebben om te lunchen. Daarnaast kan de mooie kerk en het stadscentrum van dit typische Engelse plaatsje nog bezocht worden. In de vroege namiddag rijden wij dan naar een schitterend landgoed.

Wyken Hall
Deze tuin is aangelegd rondom een zeer fraai osserood geschilderd landhuis. Kenneth Carlisle, minister onder de First Lady, heeft samen met Carla Carlisle aan het geheel toch een iets meer hedendaagse invulling gegeven zonder de traditie te verloochenen. Aan dit landgoed is ook een wijngaard en een lokale groentemarkt verbonden. Deze tuin is een beetje thuiskomen want dit is lang mijn favoriete Engelse tuin geweest. (Nu Howick Hall)
Carla Carlisle komt oorspronkelijk uit Mississipppi, usa en is nu columnist voor Countrylife.

 
Wyken Hall

Na dit tuinbezoek rijden wij terug naar Cambridge zodat er voor de liefhebbers nog genoeg tijd over is om een wandeling te maken doorheen de oude stad.

Zaterdag 6 juli

Wij bezoeken het historische centrum van Cambridge en de voornaamste College’s met een gids. Deze rondleiding loopt tot op de middag waarna iedereen de stad zelf verder kan verkennen. Voor de liefhebbers lopen wij in de namiddag nog langs in de 300 jaar oude botanische tuin van de universiteit.

  

Zondag 7 juli

Vandaag gaan wij op stap in het graafschap Norfolk voor twee bijzondere tuinen.

Tuinen van Alen en Adrian Bloom
Alen Bloom was een uitzonderlijke persoonlijkheid die steeds zijn eigen weg is gevolgd.
Nog steeds kunnen wij zijn schitterende vaste plantentuin bezoeken met vele van zijn introducties. Al deze planten zijn terug te vinden in de Dell garden die bestaat uit een 40 tal organisch gevormde planteneilanden rondom het woonhuis. De meeste planten zijn van een naamboordje voorzien en er wordt geen enkele haagstructuur gebruikt. Deze tuin is in de voorzomer op zijn mooist en zeer kleurrijk. Alen Bloom was ook de oprichter van de Hardy Plant Society.
Wij kunnen eveneens Froggy Bottom bezoeken waar zijn oudste zoon Adrian met veel coniferen een totaal andere tuin, maar even eigenzinnig, heeft aangelegd.

 

Naast de plantentuin van Alen Bloom kan je hier ook een bezoek brengen aan het plantencentrum dat bij zijn kwekerij hoort of aan zijn grote collectie stoomlocomotieven. Na de lunch rijden wij dan door naar de volgende tuin van twee andere excentriekelingen.

East Ruston Old Vicarage
De heren Graham Robeson en Alan Gray hebben op een terrein van 8 ha een complex van tuinen gerealiseerd met veel haagstructuren en planteneffecten. Architecturaal zeer sterk vormgegeven sinds 1988 met ondermeer mooie doorkijken naar de nabijgelegen kerkjes. Er wordt hier, op slechts één kilometer van de zee, met veel vorstgevoelige planten- combinaties gespeeld. Wij blijven in deze tuin de hele namiddag daar dit geen snelle hap is.

 

Maandag 8 juli

Wij bezoeken op onze laatste dag in East Anglia op weg naar huis nog de toontuinen van de Royal Horticultural Society - Hyde Hall.

RHS Hyde Hall
Deze tuinen, die bij elk bezoek steeds een beetje groter worden, zijn ondermeer gekend voor de experimenten met droogte resistente plantencombinaties. In deze uithoek van Engeland regent het namelijk merkelijk minder dan bij ons in Vlaanderen. Er is hier ook mogelijkheid voor een lunch in de voormalige gebouwen van de boerderij waaruit deze tuinen zijn gegroeid.

Als slot nemen wij de ferry terug naar Calais en komen tegen 21u30 terug aan te Schoten.

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Deelname tuinreis per persoon = 772,00 €
Met toeslag voor éénpersoonskamer = 1.148,00 €
Voorschot te betalen aan reisbureau = 200,00 €

Inbegrepen :

  • vervoer per autocar
  • P&O ferry Calais/Dover/Calais
  • 4 overnachtingen op basis van half-pension en tweepersoonskamer
  • hotel : Cambridge city hotel ****

niet inbegrepen :

  • inkomgelden tuinen
  • tuin- en stadsgidsen + koffie met gebak
  • middageten en persoonlijke uitgaven

verdere reisinformatie reisbureau SCOT-REIZEN, Schoten (lic. Nr. A1349)
en inschrijving : T. Van Cauwenberhgslei 83
2900 Schoten
Tel. : 03/658.39.05
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bankrekening nr. BE05 4163 0769 2175

Tuinprogramma : WANDELTUIN - Gert Dessoy
Alice Nahonlei 45
2900 Schoten
Tel. : 03/685.00.79
Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.wandeltuin.be
www.warmrood.be